Gülmek İyileştirir Derneği standı ile Centrum Plaza’da

Gülmek İyileştirir Derneği standı ile Centrum Plaza’da

Ciddi hastalıklar ve travmalar sebebi ile gülmeye ihtiyacı olan ama destek alamayan çocuklar ve ailelerine psikososyal destek sağlamayı amaçlayan “Gülmek İyileştirir Derneği”,  standı ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Centrum Plaza sakinleri ile buluştu.

Dernek standından ziyaretçilere çalışmaları hakkında bilgiler aktarıldı.

Gülmek iyileştirir derneği hakkında

Ciddi hastalıklar ve travmalar sebebi ile gülmeye ihtiyacı olan ama destek alamayan çocuklar ve ailelerine psikososyal destek sağlamayı amaçlar. Gülmenin iyileştirici gücüne inanır.

2014 yılında lösemi teşhisiyle tedavisine başlanan ve 2016’da sağlığına kavuşan Bahar’ın annesi Aslı Bastıyalı tarafından kendi tedavi süreçlerinde yaşadıkları psikososyal destek ihtiyaçlarından yola çıkılarak kurulmuştur.

Bağışçı haklarını tanıyan, şeffaf ve hesap verebilir dernekler platformu Açık Açık’a üyedir.

Misyonumuz

  • Ciddi hastalıklar, travmalar, terör gibi nedenlerle, psikososyal destek ihtiyacı içinde olan, başta çocuklar olmak üzere ihtiyaç sahibi bireylere destek olmak.
  • Toplumsal bilinçlendirme projeleri geliştirip uygulamak.
  • Hedef gruplara ihtiyaç duydukları konularda ücretsiz destek sağlamak.
  • Endüstri, devlet kurumları ve STK’ları, belirlenen alanlarda sinerjik bir şekilde çalışarak verimli sonuçlar üretmek üzere buluşturmak.

Vizyonumuz

Hayatın zorlu koşullarında moralini bozmayan, bazen komik olmayana bile gülebilen, gülmenin iyileştirici gücünden yararlanan bir toplum yaratılmasına, Türkiye’nin daha mutlu ve “daha çok gülümseyerek yaşanabilen” bir ülke haline gelmesine katkı sağlamak.

Tarih boyunca gülme terapisi

Mağaralarda yaşadığımız zamandan beri insanlar ateş yakmaktan önce gülmeyi keşfettiler. Bununla birlikte, gülmenin vücudu iyileştirmeye ve etkilemeye yardımcı olduğu fikri daha sonra geldi.

Örneğin; Çin’de, Tao felsefesini takip edenler gülümseme hakkında öğretiler verdiler. Gülümsemenin mutluluk, sağlık ve uzun ömürlülük sağladığını belirttiler. Sonuç olarak, günde birkaç kez gülümsemeyi önerdiler.

Ortaçağda, saray şarlatanları yalnızca kralı eğlendirmek için kullanılmıyordu. Saraylılar bunun aynı zamanda sindirimine iyi geldiğini düşünüyorlardı. 16. yüzyıldan itibaren, Immanuel Kant’ın da aralarında bulunduğu birçok filozof, doktor ve psikolog, gülmenin psikosomatik bir olgu olduğunu ve negatif enerjiyi vücudunuzdan boşalttığını söylediler. Sonuç olarak, gülümsemek yaşamanıza yardımcı olur.

Bu, diğer şeylerin yanı sıra gülmeyi kullanan bir terapi sürecidir. Kendinizi tam, mutlu ve tatmin olmuş hissetmenize yardımcı olur. Ayrıca, sadece 20 saniye gülerek vücudunuzun 3 dakika egzersiz yaptığı kadar enerji harcarsınız.

Gülme terapisi hem fiziksel hem de duygusal gerginliği atmayı sağlar. Gülme terapisi seansları gruplar halinde uygulanmaktadır. Bu seanslarsa uzmanlaşmış kişilerin yönlendirmesi ile hareket edilir.